Vi som jobbar på Burleskakademien

IVONCITA

Ivoncita har varit del av Burleskakademien sedan hösten 2016. Som burleskartist har hon varit aktiv sedan 2009, då hon gjorde debut i Paris (oh lala!). Hon har också drivit klubben Big Beat, och uppträtt vitt och brett i Sverige och internationellt, på bland annat Stockholm Burlesque Festival och New York Burlesque Festival, och dessutom kammat hem titeln Devil Queen på Devils In High Heels Bruxelles Burlesque festival 2015. Ivoncita är också aktiv i trupperna Matadores de Amor och Drama Kings, och med dem har hon uppträtt på bland annat Stockholm Burlesque Festival och New York Burlesque Festival.

PEPPER POTEMKIN

Hösten 2017 välkomnade Burlesk-akademien Pepper Potemkin i lärarkåren. Pepper slog in på burleskens bana 2007 när hon blev en del av The Amazing Knicker Kittens Burlesque Revue. Hon är en berest och erfaren burleskartist, och förutom sin solokarriär och tiden i Knicker Kittens har hon uppträtt med Blackbird Burlesque Cabaret och duon XO Sisters. Pepper har dessutom en grym pipa som hon använder i bandet The Heard. Men Pepper är inte bara rockstar och showgirl, hon är också legitimerat yogaproffs, vilket hon delar med sig av till eleverna i Syndigt Smidig, och Syndigt & Paljettis Kombo, bland annat.

ESTER WINCHESTER

Ester Winchester har varit en del av Burleskakademiens team sedan 2012. Hon är den administrativa spindeln i nätet, och den som basar över våra sociala medier. Esters burleska bana inleddes på Burleskakademiens första längre kurs 2008, som hon gick tillsammans med Lady Francescca, Miss Diamond, och Fancy Lane. Sedan dess har hon bland annat varit en del av Stockholm Burlesque Festival-teamet, producerat toppenklubben Burkläsk, och uppträtt med truppen Kenta & the Bee-Bees. Förutom att hon håller i administrativ struktur är Ester också assisterande lärare på grund- och fortsättningskurserna i Stockholm.

LADY FRANCESCCA

Lady Francescca har varit lärare på Burleskakademien sedan 2012. Sin egen burleska karriär inledde hon med att gå den första grundkursen 2008. Sedan dess har hon rest vitt och brett och uppträtt på - bland annat - New York Burlesque Festival​, Hebden Bridge Burlesque Festival​, Helsinki Burlesque​ Festival, Vienna Boylesque Festival​, Amsterdam Burlesque Award​, och Berlin Burlesque Festival​. Hon har också varit en del av truppen Kenta & the Bee-Bees, och en av producenterna bakom klubben Burkläsk. 2013 fick hon priset för Best Newcomer på Dublin Burlesque Festival​ och 2015 kröntes hon till Queen of Geneva Burlesque Festival​. Sedan 2017 är hon bosatt i Luleå.

DUCHESS

Burleskakademien​ startades 2006 av rektor Duchess​ som förutom skolan har grundat en hel mängd svenska burleskinstitutioner t.ex. Sveriges första burlesktrupp The Amazing Knicker Kittens​​, Stockholm Burlesque Festival​, och Octbooberfest​. Dessutom var hon med och startade den första svenska burleskklubben Hootchy Kootchy tillsammans med Hootchy Mama Karin Victorin​ och flera andra. Föutom detta startade och drev Duchess klubben Kittenville tillsammans med övriga Kittens, och har sedan 2013 truppen The Merkins​. Duchess har uppträtt solo och i trupp runt om i världen i över tio års tid, från Kiruna till Tokyo. Sedan 2017 är hon bosatt i Californien.

Foton copyright Calle Elf (Freja, Ivoncita, Pepper) och Bernie Gogo (Ester, Francescca, Duchess)

FREJA FUTCH

Freja Futch har varit en del av Burleskakademiens team sedan våren 2016. Freja håller i grund- och fortsättningskurserna i Stockholm, och är en av lärarna på Syndigt & Paljettis kombo-kursen. Freja är inte bara utbildad danslärare, hon är också burleskartist sedan 2011 då hon började i Knicker Kittens chorusline, och sedan blev en del av huvudtruppen. Solodebut gjorde hon i New York. Freja är också en del av truppen the Merkins som bildades 2013, och så är hon stage manager på Stockholm Burlesque Festival.